Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inför vad som skulle bevisas


INFÖR RÅDIG RÄTT INTE NÅDIG

I  de  rättrådiges  led,  sanningar  ven  som  pisk-
snärtar  på  de  lögnaktiges   ryggtavlor,  för  att
i androm och varnagel  markera  lögnens  straff
där tron motsatsbevisas genom vetandet.

Där !  i de rättrådiges led, ett räfst och rättarting
förlöpt, i  avkunnande  dom och rannsakan,med
ett "Examen rigoresum" av de charlataners villo-
läror,för ett "Quod erat demonstrandum"

Inför de dödas oskuld och de levandes skuld.


-

"Illis quorum mercure labores"



Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 397 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-03-24 00:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP