Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SKÄRAD

Församlad var ni
lammet var berett
inför stundande
högtid, pasach.. jude

din familj skulle bli skonad

Mästare du skörtade din klädnad
böjde dina knän och tvagde
skärade var fot hos ond som
god där dina vänner var samlade

ditt dignande bord blev renat
i instiftelseordens sanning
...tag mitt bröd, dela och låt mitt blod
likt lammets förlösa dig från
ondskans makt.

Innan natten blev till ända
var mästaren förrådd och
hans kläder delade, anamphiasis.

© Bosse 24 mars 2016.




Fri vers (Fri form) av Bossepoet från Österbotten
Läst 392 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-03-24 14:16



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Och gång på gång blir Han förrådd i kyrkor över hela världen. Inte minst i Sverige.
2016-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten