Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SAXAT FRÅN FRANK MANGS BOK "ANDLIG VÄCKELSE"

Saxat ur en bok av Frank Magns, "Andlig väckelse"
som utkom 1937:

"Utan väckelse kan den (organisationen) naturligtvis
till en tid tjänstgöra som ett andligt ålderdomshem,
där man gör tillvaron så trevlig som möjligt för
arbetsodugliga gudsbarn.

Men det är en självklar omöjlighet att ens behålla den
uppgiften. Ty på ett ålderdomshem födas inga barn,
där höras inga barnaröster och inga tramp av lätta fötter.
Atmosfären är mättad av ålderdom. Den skapande
livskraften saknas.

Och när den tid kommer i en kristen organisation att
väckelsens barn dö bort, utan att nya födes i stället, då
blir organisationen bara en social institution, som väl
kan ha ett fint program och goda principer, men som
himmelens Gud inte längre räknar med. Så har det gått
med församlingen i Laodicea. Den behöll sitt namn, men
den hade förlorat sin höga och härliga ställning".

--

Så långt Frank Mangs. Den här typen av äldreboende
gillar Guds fiende, Satan. Där inga andliga födslar
sker. Resultatet blir att verksamheten dör ut. och
faktum är, att den är död innan den är borta.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 134 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-03-25 09:40



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Mangs hade rätt.
En av de sundaste förkunnarna vi haft i Norden.
2016-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld