Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Panik

Frustration blandas med irritation. Ingen vill förstå. Ingen vill lyssna.
Jag står själv vid branten. Tittar ner.
Ser mitt liv. Ser ingenting. Ser sanningen.
Glädjen liksom rinner av mig. Glädjen som alltid fanns djupt därinne någonstans.
Försvinner.
Skrattet porlade liksom vattnet där nere. Livfullt. Sorglöst.
Plötsligt fylls mitt huvud av oförklarligt hat. Jag ser inget annat än fula grin.
Jag vill döda. Jag hatar. Ingen förstår. Som vanligt.
Ilskan blandas med en salt smak. Tårar. Alldeles för många. Alldeles för ofta.
Respekten försvinner. Grinen blir större. Hatet likaså.
I blindhet söker jag efter svar. Kvävda skrik. Skrik av förtvivlan.
Oron gör mig galen. Viljan försvinner.
Hoppet. Min ända anledning till att inte ge upp. Det sinar.
Lukten av rädsla sprider sig. Tränger sig in i alla vrår. Går inte att komma undan.
Blodet pumpar. Hjärtat slår frenetiskt. Adrenalinet dånar i min kropp.
Jag står på helspänn. Väntar. Väntar på det omöjliga.
Tänk om någon. Någon gång faktiskt ville lyssna. Försöka. Förstå.
Men hoppet har sinat. Och hatet är för stort.
Plötsligt är slutet så nära.




Fri vers av Petra G
Läst 305 gånger
Publicerad 2006-05-02 22:05



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
hög igenkänningsfaktor, fast varför skall jag lyssna på sånt här, världen är full av tappade sugar, full av tappade lustar, full av inskrämda själar i sina hörn, sådan är människan, varför skall väl jag lyssna på det, jag är ju själv en av dem, en som vill låna ditt öra, en som vill låta dig låna mitt öra, varför skulle du lyssna på mig, varför skulle du tro på mig, texten är kanske bara en text, men bakom varje text står det en människa och bakom varje människa står barnet inom en, alla de där barnen inom oss
2008-04-03

  Lasseman VIP
Oj..starkt och bra skrivet..satt här med andan i hallsen! mvh..en som lyssnar=/
2007-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Petra G
Petra G