Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
/traumatis.....


Skamlig, social fobi :
































Jag skäms!





Ja, jag skäms

- och det alltför ofta.





Jag lider av en skamlig



social fobi,




den att i sällskap med andra



stämma ini



spott-spe- och hatsamtal.






Nyligen var jag tvungen att


gå ut på terassen för en nypa frisk luft,



hade råkat se en förment


vass artikel om HITLER


och dennes vanskapta penis.




Förlåt, ursäkta mig,



jag vill inte veta sånt om andra.




Andra må vara kaosnjutare


(: min myntade term)



jag är det inte.





Det större perspektivet



är de stora ledarna och deras



fruktansvärda grymheter.



Människor som just HITLER, Stalin,


Mussolini mfl mfl




Eller aktuella exempel;



självmordsbombare.




Jag måste ärligen, verkligen ärligen,


säga att min själ inte fylls av


hat gentemot dem,


snarare sorg och en gigantisk


nyfikenhet:




- Vad kan få en vanlig människa


med hjärta och känslor själv


att vilja döda andra?


Andra i singular eller gigantiskt plural?




Jag tänker ofta på dem


och begråter deras familj.



(SORRY.)




Övriga genrer (Essä/Recension) av KYREUS of Sweden
Läst 374 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-03-29 16:15



Bookmark and Share


  Carola Bouvin
Kärlek! <3 <3 <<3 <3 <3 <3
2016-03-31

  Respons VIP
En stark empatisk text grundad på försök till förståelse, nyfikenhet och kärlek - en röst som vågar gå mot hatet men inte väjer för svårigheterna. Tack!
2016-03-30

    ej medlem längre
Läste att "Om din religion/ideologi kräver att du dödar... var då vänlig och börja med dig själv" Ja jag vet att detta är att driva med en allvarlig fråga... men ...
2016-03-30

    ej medlem längre
Du ställer en fråga här: "- Vad kan få en vanlig människa med hjärta och känslor själv att vilja döda andra?"
Är du helt säker på att inte just hjärta (här i betydelsen empati, medkänsla) saknas. Psykiatrin har ett namn på detta.
2016-03-30

  Federico Romano
You blame Italy? Mussolini is nice guy not even antisemit, the Karolinska Institut blame Italian doctor and now the even say the Roman kill Jesus, and they say Al Capone is criminal and Leonardo is gay!
I belive you say Italy is not stabile..
Skojar lite men visst är det skönt att ha svar.. Alla kan döda om man blir särbehandlad och ser sin framtid försvinna, det är vi andra som måste se vad vi har gjort och tänka varför sker detta nu?
2016-03-29

  Algotezza VIP
Ja, man undrar onekligen... är det mänskligt att vara... omänsklig?
2016-03-29
  > Nästa text
< Föregående

KYREUS of Sweden
KYREUS of Sweden