Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nej - och åter nej


p o e t i s k >>> K A P I T U L A T I O N































jag kan inte


beskriva




Det ONÄMNBARA.






för,




om jag kunnat -




hur kunde det då




vara - onämnbart?




Fri vers av KYREUS of Sweden
Läst 1016 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2016-11-23 16:43



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En paradox, härligt det är med texter, ena efter andra den.
2024-02-11

  Kungskobran VIP
Man kan inte mäta oändligheten
om man kunde det skulle den ej finnas
2021-08-29

  flygia
kom och skriv mer, vettja
du är sidans sälta
2020-10-13

  Anya VIP
Så sant. Min senaste text tangerar samma sak. Kloka ord.
2019-11-12

  Solstrale VIP
Klarhet och styrka! Bra!
2018-01-04

  Yrre VIP
Japp, sant!
2017-11-26

  Eva Langrath VIP
Den svåraste smärtan av alla. Det onämnbara gör människan osynliggjord.
2017-03-18

  K.S. Sollenhag VIP
En paradox som vill spränga våra skallar!

Bra och tack.
2017-01-27

  Anya VIP
Jaa ett moment 22. Mycket som är onämnbart idag ...men kanske nämnbart i morgon...tänker jag. Många hemligheter som kan komma ut i ljuset om man bara får ord på det... Som vanligt en intressant infallsvinkel med psykologisk skärpa.
2016-12-16

  Christer Foghagen VIP
I strävan att förstå och begripa förvanskas det som ska begripas. Det inordnas i trånga kategorier för att blir greppbara, begrepp.
Begreppen rymmer dock inte det "obeskrivligas" sanna natur. Åtminstone inte om vi utgår från Immanuel Kant. Det obeskrivliga förblir i Kantiansk form, noumenon!

God text min vän!
2016-12-04

    Lena Söderkvist VIP
Nej, onämnbart tål ingen beskrivning,
däremot gör omnämnbart det, hihihi.
2016-11-27

  Anders Nordlander VIP
ja precis
allt är nämnbart då?

2016-11-24

    ej medlem längre
Här finns en odiskutabel logik. Man måste ibland kapitulera som poet när något går utöver det som kan målas med ord. Men kanske kan poeten ibland ändå fånga en nyans av det, som får läsaren att utan ord ta till sig tanken?
2016-11-23

  Carola Bouvin
Förunderligt
2016-11-23

  Ingrid Trolle
Så mycket berättat
i denna fina undertext.

("vita rader" finns inte
i någon text som hamnar
på papper)
2016-11-23

  Solstrale VIP
Mycket riktigt! Så därför med bravur lyckas du förmedla känslan!
2016-11-23

  alicja lappalainen VIP
det är därför det vita finns mellan raderna..
2016-11-23
  > Nästa text
< Föregående

KYREUS of Sweden
KYREUS of Sweden