Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bröllop i yttersta nödfall

...vigseln kunde ske i hemmet och förrättas av en helt vanlig bypräst.

Tills den dagen då det räckte med att läsa teologi ett par år, för att därefter spika upp herren med tonsatta bibelstudier i en källarlokal och kalla sig för Pastor.

Man kunde låta viga dem redan i övermorgon, i yttersta nödfall till och med i morgon.

Det förekom ju bröllop som ordnades på två timmar!

Alla mina nya behov och strävanden, alla övergångsålderns dunkla impulser, som hade väckts i min snart fyrtioåriga själ på ett så otroligt och stormigt sätt, otåligt framkallade av min uppgivenhet.

I yttersta nödfall kunde man också supa poeten full eller, ännu bättre, se till att han ständigt var berusad. För det är väl så det går till när man blir invald och vigs in i västvärlden och möter Gud, på ett mer ekonomiskt plan...




Fri vers av H.C.B
Läst 253 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-03-29 17:01



Bookmark and Share


  Marianne Räf
Där fick man sig nåra slevar
om teologi... i diktform !
2016-03-29
  > Nästa text
< Föregående

H.C.B
H.C.B