Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inledande dikten till samlingen med samma namn.


Rosa, far min Längtan...


Rosa, far min Längtan
över mäktiga vidder, - -
- blånande av Åtrå ...

Stod han i min dörröppning, inatt ?
Varför låg han ej i mina armar ?

Sköte av silver
skimrar av Lust --
efter lycklig Kärlek, -
- nånn djävla Gång !

Om han är ständigt
Upptagen med den där
Ökända Horan, -- då,
vette 17 om jag vill
gänga honom, igen!!
Jag tänder av, för fán!
Ingen Idé å älska, mer !

VEM har önskat honom,
så hett, till hennes famn, -
- för att göra mig försagd,
bitter å bedrövad..... ???!!

ALLA verkar ha ett finger med i det
Spelet! Har jag ej rätt, - så säg!!?
Men Apeleken är, bara, så -- FEL!!

Det upptäcker jag, mer och mer !
ÅH, -- allt jag får va´ -- UTAN !!

Det är inte rimligt, inte logiskt,
att jag, en söt flicka, vacker kvinna
ska behöva sitta orörd å kysk i
Jungfruburen...!!! Det vill inte NÅNN
göra, - knappast, heller, - JAG ! --

Rosa, min Längtan far ...






Fri vers (Fri form) av Marianne Räf
Läst 505 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-04-03 19:01



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
dikten tycks mig nästan biblisk - en icke-kärlekens höga visa!
2016-05-21

  Anya VIP
Gör ont att läsa om saknaden. Hoppas det vänder för diktarjaget.
2016-04-05

  ULJO
En helt magnifik inledning
2016-04-05

  louisegirl
En starkt och smärtsam text att läsa...
Kramarom <3
2016-04-04

    Dan Myrbeck
Det är en väldigt stark dikt!
Jag hoppas den inte stöter bort
läsare..

Jag önskar dig självklart
Lycka Till!
2016-04-04

    ej medlem längre
Längtan och saknad flätar du ihop med ett härligt mustigt språk!
2016-04-04

  överlevaren VIP
Frustrerande ord med sting av smärta, saknad efter gemenskap och stark kärlekslängtan!
2016-04-04

  Marita Ohlquist VIP
Starkt berörande text om längtan och saknad!
2016-04-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Här var det ord och inga visor! Men också kärlekslängtan. Bra skriver du om detta smärtsamma.
2016-04-04

  Marianne Räf
Känns bra å va´själv, för det mesta, --
-- men, nej-tack, inte JÄMT!! Å, aldrig
ha en man är alldeles för -- sällan ! Så,
ÄR det, bara! En del, fler snytingar lär
levereras i den här diktsamlingen ! Är
på ett satans förbaskat humör ! Nånn(?)
stjäl *kuk* nått oerhört, såå en annan
blir totalt utan!! Ska DET va´Meningen?
Skit på dig Satan och alla ni som för --
Fán krusar !!! Go´natt, snart, sov skönt!
2016-04-03

    ej medlem längre
Nej inte är det roligt att sitta ensam...
Stark text om besvikelsen.
2016-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf