Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nödvändigt att leva.


Det är grejer !


Vädret i Själen är rått.
Från Skyn faller regnet, vått.
Vattnet blänker, silvergrått.

I Helvetet osar svek.
En så kallad apelek !
Gör mig så hålögd å blek.

Har svårt att Allting förstå.
Hur kan jag rätt Kunskap nå ?
Här i min dunkelblå vrå..

MÅSTE jag fälla tårar, -
p.g.a. sånnt som sårar, -
i kommande blues-vårar?...

In i natten jag svävar.
För Mörkrets krafter bävar :
Mot morgonljuset strävar.

En cool dikt, må jag skriva.
Skall inte överdriva, -
men vill grymhet riva!!

Ty, nått inom mig säger -
det nödvändigt för mig är
att LEVA : Det är -- grejer !





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 407 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-04-08 07:53



Bookmark and Share


  bumerang
"Vädret i Själen är rått".
Man fångas på första raden.
Din grej är att skriva.
2016-04-11

  ResenärGenomLivet VIP
Det var en fin dikt...tycker om att du skriver tre-rim i varje vers...
2016-04-09

    Dan Myrbeck
Bra filosoferande.

Ska den ingå i den nya dikt-
samlingen?
2016-04-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Jävlar anamma och framåt i livet, diktar du bra om.
2016-04-08

  överlevaren VIP
Mycket bra, dina dikter lever och andas framåtanda....jag gillar det!
2016-04-08

  Marita Ohlquist VIP
Du har skrivet en cool dikt!
Tack för den.
2016-04-08

    ej medlem längre
Dina ord, dina rim, din fyndighet att formulera texter som är något utöver det vanliga...det är du bäst på!
2016-04-08

  louisegirl
Så härligt flyt med fina rim, i en underbar positiv dikt...
Ja att leva det är grejer de ;)
2016-04-08

  ULJO
Helt rätt - att leva är grejen -

Fina rim du levererar dessutom
2016-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf