Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Drömmar om dårskap.


Flickan X och jag


Medans, jag drömde om
bättre käk å snygga killar,
drömde Flickan X om
en, ännu, ej uppfunnen
Drog, som skulle befria
henne från tankars ondska
samt om en vit Enhörning.

Anlagda bränder, - lågande
eldmattor, utanför våra
fönster, som vätte mot
Väst; det var i ett svart
klockslag, kvällstid -- å
Ingen, icke Någon visste
Vem som låg bakom...

Havet blev Räddningen,
kastade en tsunamivåg
över gatan å släckte
så den galna elden !
Flickan X å jag tyckte,
båda, att det var ett gott
tecken på Guds Existens !

--Det finns Magi !, sa hon.
--Ja, som inte går att - - -
vetenskapligt förklara!,
tillsköt jag, andäktigt.
En skötare kom, just då,
in med en fruktkorg å
vi tog varsitt moget päron.






Fri vers av Marianne Räf
Läst 388 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-04-10 16:30



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
I drömmen kan allt hända...snyggt...
2016-04-16

    Dan Myrbeck
Bra drömmar i båda fallen,
men jag föredrar drogfritt.
2016-04-12

  överlevaren VIP
Snabba kast och fascinerande läsning!
2016-04-11

  bumerang
Följer med i svängarna och trivs.
2016-04-10

  louisegirl
Åh vad jag tycker om...Underbar!
2016-04-10

  ULJO
Håller med Elisabet
2016-04-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Magi finns även i din fina text!
2016-04-10

    ej medlem längre
En helt underbar text, sprudlande av magi och humor. Gillar!
2016-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf