Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sommarminne i Barndomen.


Smålandskringlorna


I min Minnesbag finnes

det Mormors nybakade

smålandskringlor med

sin obetalbara doft av

bikarbonat i det lilla köket

i hennes torp Ekelund --

i Kalvsvik, en sommar

på 1950-talets landsbygd.

Smaken var så ljuvlig,

borrade sig in i Medvetande

å Minne, - som den Sensation

det var ! Nåra blåklockor i

en glasvas i fönstret, där

flera flugor jazzade runt,

å surrande sökte nå -- --

till Det Eviga Livet !...






Fri vers av Marianne Räf
Läst 410 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-04-12 14:21



Bookmark and Share


  aol
Underbart smakar minnet tack för denna fina dikt,
2016-04-18

  ULJO
Underbara minnen du förmedlar
2016-04-13

  överlevaren VIP
Ljuvligt doftande ord i en dikt som smakar nostalgi!
2016-04-13

  Blomma-Stjärna VIP
gillar sinnligheten i dikten - fina detaljer - mina egna mormorsminnen vaknar!
2016-04-13

  H.C.B
Lantligt och fint. Man får upp små bilder framför sig :). Bild och doft. På så få rader, imponerande.
2016-04-12

    Dan Myrbeck
De små händelserna ger
de stora minnena.
2016-04-12

    ej medlem längre
Åh, kan föreställa mig smaken!! Tycker mycket om texter som handlar om smakupplevelser - bakverk är ju en stor del av livet. Idyllisk text, mysig. Coolt med flugorna som drömmer om evigt liv! De poetiska blåklockorna blandas med bohemisk jazz! Men texten är lite vemodig också? Kringlorna är ju uppätna... Gillar!
2016-04-12

  louisegirl
Så vackra nostalgiska minnen <3 du väcker upp mina också, genom din fina dikt.
2016-04-12

  bumerang
Idylliskt minne.
Tangerande mina egna.
Saftkalas i lekstugan typ.
Tack att du väckte dem.
2016-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf