Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om sömn.


Själens Villovägar


Vem kastade iväg min Själ, som
ett litet knyte, då jag låg och
sov i min säng, om natten ?

I medvetslösheten snurra´ min Själ
runt uppe i luften å hamna´ så ~~
med ett 'Smack' på ett källargolv.
Det var av grå cement å bruna
råttor plirade med nyfikna ögon!

--Vem vill mig så illa ?!, undra´
min Själ å vred sig i dammet.

Men så flög den på Drömmens Vingar
tillbaka, hela vägen, upp till min säng.

Lade mig tillrätta med återfådd Själ.

* * *

Det är, nu, solig dag och jag är
vaken, - trygg, i döde makens fåtölj,
å undrar ifall allting är ok. --

6 ägg har jag förtärt. I en stadig
omelätt med parmesan å tomat.

Tankarna kretsar runt nattens Dröm.

Har de mig i en liten burk ?? - - - - - - - - -
Tröttnat på å stängas in i Sömnens död !!
Evigt vaken vore verkligen underbart !

Finns det NÅNN, - som förstår mig ?

VARFÖR blir man trött å tvingas sova !?!
--Dygnsrytm!, pläderar Mamma !
--Satans dygns-knull-rytm!, hävdar jag !

Folket sover, för Fán, aldrig....!!!





Fri vers (Fri form) av Marianne Räf
Läst 362 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-04-12 19:59



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Underbart med en förlorad själ som hittar hem!
2016-04-13

    ej medlem längre
Du har en sån finurlig charm i dina betraktelser. Är glad att själen din kom tillbaka!
2016-04-13

  överlevaren VIP
Dina ord håller en vaken och man tröttnar aldrig på din pigga poesi!
2016-04-13

  bumerang
Tycker att du verkar ha det trivsamt inuti dig själv. Som en trolsk skog. Vad än du skriver blir det med poetiska förtecken
2016-04-12

    ej medlem längre
Verkligen en spännande resa med själen, men skönt att den kom tillrätta!
2016-04-12

    ej medlem längre
En gedigen! MR *
2016-04-12

  ULJO
En betraktelse över sömn som jag gillar. Du får då till det så det blir intressant att läsa
2016-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf