Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Glad i Hågen !


Våren gror och gryr !


Våren gror å gryr !
Sommar väntar, het !
Orosmolnen flyr.
Å, tur är, väl, DET !
Tiden är, ju, dyr!

Ögonblicks snabbhet, - -
min svagaste punkt.
OCH, - att jag är - fet!!
Annars, är det - lugnt, -
- så vitt som jag vet !

Har vissa planer
för kommande da´r !
Små Eskapader
finns, väl, ändå, kvar?!
Jysta bananer !!

Sånnt man roas av
vill man, ju, gärna,
få ta del utav !
Som en blå Stjärna -
- utan nåra Krav !

Jag tror att Vågen
mig kommer bära
bort till Regnbågen!
Ska benen sära, --
-- va´glad i Hågen !

Precis, just, nu, så
tittar Solen fram
mellan ett par moln,
som vita små lamm...
Det har blivit -- Vår !






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 414 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-04-15 17:08



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Härligt :)
2016-04-21

  Åsa Njunjes
Åh vilken befriande känsla som väcktes i mig av denna text. Gillas skarpt!
2016-04-18

  Solstrale VIP
Underbara skojfriska människa med cynism självironi och sarkasmen som skaldar så ögonfransarna knappt vet vart de skall ta vägen, när jag läser... Underbart!!! Strålande!
2016-04-16

    Elisabeth Nilsson VIP
Härliga tongångar och en fläkt av humor i din fina rimmade text!
2016-04-16

  ResenärGenomLivet VIP
Härlig dikt med fart och fläkt...gillar dina rim...
2016-04-16

  överlevaren VIP
Vår fina ord som spritter av glädje!
2016-04-16

    ej medlem längre
En härlig sammanfattning av dina tankar och planer inför våren som redan är här. Du sprider glädje!
2016-04-16

  ULJO
Härlig glad text från en av mina favoritpoeter
2016-04-15

  louisegirl
Glädjen och varandet, bringar högt i din härliga dikt <3
Gillar mycket!
2016-04-15

    ej medlem längre
Skön vårvisa! Du är bra på att dikta, det flyter som en vårbäck!
2016-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf