Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Evigheten på min Sida !


Mitt Mål är ---> Framtiden !


Ramaskrin i det bottenlösa
Förflutna, då vi gick Under,
p.g.a., nånn knivig Lag i den
då, rådande Världsordningen.
Fru Alfa hade fullt av oljigt
kycklingkött på sina fingrar,
där hon satt på piedestalen!

Vi andra sökte, lamt, överträffa
henne i Smarthet, - men det var
som att trycka på en knapp, - -
varpå man sjönk ner i en fälla,
förpassad till evigt många -- --
Evigheter av pressat Underläge
och kallhamrade Repressalier!

Det kunde räcka med att blickar
hastigt möttes å att det 'tände till', -
- så gick Larmet, omedelbart, -
till Högsta Centralen - å mörka
ekipage sändes ut, att eliminera
kurtisen i dess linda !!! ALL sånn
Kärlek var strängt förbjuden !!

Den av kvinnokön blev ofta hårdast
straffad, med ofördröjlig död;--
mördad förrns hon ens tänkt:- ½ 7!
Men, Evigheten var på min Sida !
I Längden, går det ej å hindra
Älskande från att ses och mötas !
Å, - Fru Alfa ligger, nu, risigt till !

Mitt Mål är Framtiden !....






Fri vers av Marianne Räf
Läst 359 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-04-17 19:13



Bookmark and Share


  Åsa Njunjes
Framtidstro - piggar upp! - Ja! Nu ligger hon väl allt risigt till - Fru Alfa.
2016-04-21

  Lars Hedlin
En dikt som förmedlar liv! Gillas :)
2016-04-21

  Anya VIP
Tycker slutklämmen är så bra:
"Mitt mål är framtiden!"
Andas styrka.
2016-04-19

  Marita Ohlquist VIP
Förmedlar styrka och kämparglöd!
Tror nog att om du inte ger dig så kommer Fru Alfa att förlora.
2016-04-18

  bumerang
Denna fru Alfa visste inte vem hon
Hade att göra med. Läser in en
Urtidsstyrka i dikterskan, som
Skapar konst av utsatthet.
2016-04-18

  ULJO
Du skriver som vanligt bra och det är en ynnest att få ta del av dina texter
2016-04-17

    ej medlem längre
Håller helt och hållet med Arne Ugglemosse. Ditt mål är framtiden och jag önskar dig all lycka på din resa.
2016-04-17

    ej medlem längre
Du tänker stort och satsar starkt...
Lycka till att vinna kampen!
2016-04-17

  Solstrale VIP
Underbart! Som alltid skaldar du ursnyggt!
2016-04-17

  Arne Ugglemosse
Gillar den målande bilden med kycklingköttet. Och fascineras av den utökade teckenuppsättningen i språket med pilar och dubbelstreck m.m. Ner med den förstockade Fru Alfa!
2016-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf