Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta bryska uppvaknade. Till fågelsång och storm.


Gör mig hel. Kvinna.

Manfall. Bortfall. Sönderfall.
Också detta bryska uppvaknande
Till fågelsång och storm.
Kaos och ljuvligt lugn.

Omfamnande. Famlande.
Helt nya ord i min mun
Knappt hörbara
Till synes viskande

Med ett gallskrik inuti
Gör slut på mig.
Krossa illusionen
Din stora lögnare till kvinna

Ljuset silar ner på mig
Bamseplåster på mina sår
Barnets hand så trygg på min kind
Sov du lilla videung

När du vaknar är allt bra igen
Natten tar snart slut och imorgon
Blir allting ljust
Du får rena kläder

Frukost på sängen
Koffein. Och sprit.
Sov på min arm
Andas

Alla färger så klara
En regnbåge på min himmel
Stjärnor. Sätter mig i Karlavagnen
Ta mig till nästa universum

Första steget ut i ingenting
Det är allting
Fritt fall. Vingarna bär mig
Det är tid nu. Vattnet rinner

Under dina broar
Jag känner henne så nära
Andas samma luft som att hon
Hon är jag

Fel. Brister. Och jag kan inte annat
Än att älska varje steg hon tar
4 grader i vattnet
Min kropp är fortfarande varm

Eva. Cajsa. Isa. Jenny. Igen.
Cecilia. Lotta. AnnaKarin. Igen.
Gör mig sann. Kvinna. Igen.
Manfall. Bortfall. Sönderfall.

Gör mig hel. Kvinna.
Rör vid min arm. Lyft mig.
Innerlig. Okuvlig. Stolt.
Venus runt min hals.

I en kedja av stål.
Tveklöst. Tillhörighet.
Symbol. Ikon. Avgudabild.
Hon är min styrka.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Poetindisguise
Läst 333 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-04-19 02:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Poetindisguise