Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett fragment från det förflutna

Ett litet svartnat hjärta i silverkedja

En gammal berlock så matt i min hand

Mellan dess tunna skamfilade väggar

Vilar resterna av ett gulnat fotografi

Där en ung flicka blygt ler mot kameran

Eller kanske den som stod där bakom

Vem är hon och vems var hjärtat en gång

Det som nu vilar i min vidöppna hand

Frågorna kring smycket och flickan på bilden 

Är många men svaren är färre att finna

Lirkar försiktigt loss fotografiets rester

På dess baksida syns fragment av ett meddelande

Nu söndersmulade i enstaka bokstäver

Ett a här och ett s där är allt jag lyckas tyda

Så jag lirkar åter tillbaka bilden in i hjärtat

Sluter det varsamt med ett litet klick

Ser på den hjärtformade berlocken en sista gång

Innan jag åter låter den falla ner i jorden

Och den fuktiga myllans träfragment igen

Ett minne från någon som ej längre lever

 

 




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 336 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-04-19 22:12



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
Fångade mitt intresse. Avslutningen på din text är fin, varken lyckligt eller olycklig.
2016-04-22

    Dan Myrbeck
Fint fynd!
2016-04-20

  Sofhia Wirström
Så underbart berörande
om nån vi håller kär
som ej längre finns kvar

2016-04-20

  Ljusletaren
Minnet kom upp för påsyn och tankar och kanske en mening med det också :-)
/kram
2016-04-20

  Marita Ohlquist VIP
Fin och berörande text!
Som en scen i en film.
2016-04-20

  Bo Himmelsbåge
Det förflutna talar genom en berlock
det låg där gömt av tidens tand
Men vaknar för en kort sekund
av värmen i din hand...
Du försöker tyda tecknen från en fjärran tid som var...
Frågorna blir många
men bara några svar

Sedan får den åter vila i mörka jorden sval
o åter dölja tecknen från anno dazumal...

Fin o gripande nostalgiberättelse
från ett fjärran förflutet!
2016-04-20

  Ingrid Trolle
En fin dikt om
det förgångna
2016-04-19

  ULJO
Fint att du delar med dig av dina minnen
2016-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP