Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rak uti Stormen !


Prövningarnas Parad


Hur är det ställt med Världen?
Finns det anledning va´ rädd?
Är man, än, i morgon, - kvar?
Sitter å glor vid Härden, - -
- undrar: är jag illa sedd, -
- - en fruktansvärd Superstar?

Frågor tränger sig, många, -
ini lilla skallen, min. -- -- --
Ej lätt å finna bra svar !
Vill Andemening fånga,
men lider utav det svinn,
den tycks råkat ut för har!

Ett försmädligt Kollektiv -
söker bringa mig på Fall
å hindrar mig lycklig va´!
Vad är det för sorgligt liv -
om man EJ lyckas stå Pall, -
i Prövningarnas Parad ?!

Nej, kallar på min Ande --
i alla tänkbara led, --- ---
jag gör, det ska nog hjälpa !
Gör om det - om ni kan de´!
Jungfrun ur Judaland skred,
kunde Fienden stjälpa !!!!

Ensam mot många är ej
så lätt, - men försöker, ändå,
mästra brutala Villkor!
Får använda List, - så säg..
MIG - kan, nog, ej nånn rå på !
Rak uti Stormen, jag står !






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 435 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-04-23 17:03



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Prövningar tillhör livet...det är bara att fortsätta gå...starkt och bra...
2016-04-26

  överlevaren VIP
Styrka i dom två sista raderna, bra!
2016-04-25

  Marita Ohlquist VIP
Du är en kämpe!
Stark med högburet huvud står du och väntar på att stormen skall bedarra!
2016-04-25

  Anya VIP
Håller med Boel, attityd i denna. Och jaa...hur är det ställt i världen??? Nog svårt att hålla i hop sin egen värld. Tänker att man får försöka skapa ordning i sin lilla värld och på det sättet skapa ringar på vattnet.
2016-04-24

    ej medlem längre
Du är makalös att ha mod och kraft, dig rår de inte på, det har du säkert rätt i!
Bra skrivet också!
2016-04-24

    ej medlem längre
Ja, prövningar får vi många men du reder nog snart ut den här. Snyggt skaldat med väldigt mycket attityd.
2016-04-23

  ULJO
Om morgondagen vet vi inget. Lev idag i morgon kan det vara försent. Fint skrivet
2016-04-23

  Solstrale VIP
Ja det är otroligt hur du får till det, med säker slutkläm som alltid! Skitbra! Hörde min äggklocka ticka till denna, vilket gjorde det hela väldigt effektfullt,,, rytmen var perfekt till dina rytmiska strofer...
2016-04-23

    ej medlem längre
Nej din styrka kan ingen kväva. Du visar alltid på ett stort mod och en inre kämpaglöd. Det är inspirerande att få läsa dina texter!
2016-04-23

    ej medlem längre
Gillar verkligen när det vardagliga språket blandas med det högtidliga i din poesi! Det känns verkligt och personligt. Detta fångade mig
"Nej, kallar på min Ande --
i alla tänkbara led, --- ---
jag gör, det ska nog hjälpa !"

2016-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf