Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingen Livslögnskosa!


Dikt om Vetskap


I Rymden kryllar det
av otaliga stjärnebloss.

Min Tanke kan ej fatta
de gigantiska Volymerna!

Man går här på Jorden å
begriper, knappast, mycket!

Söker Varandets Mening
med desperata åtbörder.

Vem ÄR, då, lilla jag ?!
Hur länge till ska jag andas?

Skriva blir min Grej, - ett sätt
att ta mig an Problemen.

Lyriken torde ha många
Svar, om -blott- man söker..

Så, undra på, att man ofta
sitter med penna i hand.

Det finns så mycket å utforska,
att det liksom dånar i skallen !

Man drar i en tåt; ut kommer
de mest fantastiska Idéer.

Vad kan jag veta är Sant ---
-- å icke en Livslögnskosa ?

Bygg broar till den Inre Himlens
Hjärta -- å SE klara Fakta !!

Fin Vetskap droppar igenom
det rör, som kroppen är ! (=Liv!)






Fri vers av Marianne Räf
Läst 418 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-04-24 17:18



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Skrivandet...ett bra sätt att ta sig an problemen...bra...
2016-04-26

  Goraxy 89 Orion VIP
"Bygg broar till den Inre Himlens / Hjärta -- å SE klara Fakta !!"
-
Vilka fina texter Du har här å det är ju som om Du kommit på det som de flesta missar.
Fortsätt att förmedla oss din Inre Visdom !
2016-04-26

  överlevaren VIP
"Bygg broar till den Inre Himlens Hjärta -- å Se klara Fakta!!"
Bra ordat!
2016-04-25

  Anya VIP
Jaa börjar man tänka för mycket på hur liten man är här på jorden och hur mycket man egentligen betyder i universum...jaa då kan i alla fall jag känna menlöshet och litenhet. Nää det gäller att samla ihop sig och tycka att man är bra och har de mest fantastiska idéer...som du skriver.
2016-04-25

    Dan Myrbeck
Ja, det är som om svaren bara ligger där och väntar på att någon ska hitta dom! Kanske en poet...
Kanske du, kanske jag...
2016-04-25

  Åsa Njunjes
Riktigt fint med en blandad kompott av existensiella frågor, underfundiga uttryck och visdomsfulla rader. Gillar att bli påmind i denna om hur viktigt skrivandet är. Att det spelar en roll på flera olika plan. Tack för det!
2016-04-24

    ej medlem längre
Fint diktat om meningen med det hela. Även här lyser din humor igenom, t.ex. i orden:

"Man drar i en tåt; ut kommer
de mest fantastiska Idéer."
2016-04-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Om skrivandets konst, diktar du igenkänningsbart. Så sant att idéer bara kommer. Varifrån frågar man sig.
2016-04-24

  ULJO
Du skriver alltid så intressant och välkomponerat
2016-04-24

    ej medlem längre
Ännu en underbar text från dig! Tack för att du så generöst bjuder oss på läsupplevelse efter läsupplevelse.

2016-04-24

  Solstrale VIP
Liksom din kropp droppar ord likt en pensel eller penna... Du är magi! Du skapar magiska texter! Beundrar dig!
2016-04-24

  Taran_nu
En kroppslig text
som det droppar
liv och rörelse ur

' med desperata
åtbördor '
blir den Livsgymnastik
som effektivast :)
2016-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf