Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Corny dikt.


Nåra banala verser


Allt som hänt tidigare
i Historiens pärser,
skedde ej smidigare --
än i dessa små verser,
- fast mkt vidrigare!

Vem var det som mig väckte
ur tusenårig Dvala ?
Tror, mina gener räckte
till att kunna betala -
så Livets Pris det täckte...

Ändra på Tingens Natur,
går ej i första Vändan!
Att medelst sträng Diktatur
få en varm korv ur ändan -
hjälper endast, - - kreatur!

Det vore, rätt, intressant
om Grabbarna-i-Sjunde
ville göra likadant --
-- å, dessutom, det KUNDE
med en Annan lila Tant!

Skrattar bäst, som skrattar sist,
är det senaste Skriket ! -- -- --
Vem har Kärleken, sin, mist?
Å, vem går över liket !?
Man får ej ha det för trist !

Vad, som än händer å sker -
så vill jag va´ en Sippa !
Å, vart jag mig än beger, -
så kommer jag å tippa - -
- - att det är MIG som han ser !





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 280 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-04-25 12:11



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Skönt stuk och inget tok!
2016-04-25

    ej medlem längre
Härligt flyt och festlig humor!
2016-04-25

    ej medlem längre
Humor och allvar i en skön kompott.
2016-04-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Som alltid lite svart humor och starka sanningar i väl uttänkta rim.
2016-04-25

    ej medlem längre
Läser med stor behållning den här texten - ingenting corny här inte!
2016-04-25

  ULJO
Ingen banalitet där inte utan snitsiga rim väl förpackade
2016-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf