Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Årstids-Ironi.


Skippa Sommaren !


Längtar till Hösten, redan, -
fast det är Valborg, snart!
Tiden går. Sommaren
återstår, skall förtäras,
- likt en jättestor melon!
Den kunde hoppas över, - -
är överflödig, -- onödig!

(Men, jag gillar gula rosor,
som humlor surrar emot,
yra av ett sinnligt Rus !
Skära rosor är, även de,
riktigt fina! Liksom - röda!
Kanske, förlåter jag Sommaren, -
för att det finns -- rosor !!)

Det har, knappt, blivit Vår.
Igår, var det snöglopp i
regnet och en kallfront
ligger kvar, som en ond,
silvrigt isgrå Fé över - -
landet, -- även trakten, här.
En vass vind far fram... Mmm!!

Skippa Sommaren, ---- ----
-- denna kryptiska Baluns !!
Den skall, ju, - ändå - ebba
ut, - snabbt som Fán - i en
grav Besvikelse - som alla år.
Låt det va´ Höst -- med ---
mys å pys i regniga stormar!!!





Fri vers av Marianne Räf
Läst 463 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-04-29 10:59



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Alla årstider har sin tjusning, bra belysning om kontrasterna!
2016-05-08

  ResenärGenomLivet VIP
Tur att vi får tycka olika...men vi behöver väl inte skippa sommaren, bara den inte blir för varm...:-))
2016-05-04

    Dan Myrbeck
Bra inlägg i årstidsdebatten -
alla hyllar ej sommarrabatten!

PS: Den femte årstiden är bäst -
pizzans kronärtskocka...
2016-04-29

    ej medlem längre
Sommaren går så fort, nog finns det mycket vackert också. Hoppas du får njuta av många vackra rosor!
2016-04-29

  Anya VIP
Jaa för många människor är sommaren just en balus...för mycket helst enkelt. Håller med Mickaela nedan...tycker mycket om:
"Kanske, förlåter jag Sommaren, -
för att det finns -- rosor !!) "

Mycket bra!!!
2016-04-29

  ULJO
Håller med dig höstens lugn och svalka är skönare än sommarens hetta
2016-04-29

    ej medlem längre
Texten är poetisk, även om jag gillar sommaren. :-) De här raderna gillar jag
"Kanske, förlåter jag Sommaren, -
för att det finns -- rosor !!)"
2016-04-29

  Solstrale VIP
Jag är för alla årstiders växlingar neutral --- men håller med om höstens magiska sal --- jag hösten älskar stort har många med mig i den känslan, Nils Björn Amanda Sofia Lena min mamma Seven ja många är vi som älskar hösten ... En välskriven klok vetskap om vad just DU vet om dig! Det gillar jag din självinsikt! Mycket värdefull!
2016-04-29

  Jan Widströmer VIP
Höstälskare är nog mera sällsynta än sommarens soldyrkare. Välformulerade iakttagelser av årstiderna.
2016-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf