Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Flykten från Encephalon

Varför kan jag inte få vinna en enorm summa pengar och flyga flera varv runt min planet. Gärna i Business Class. Jag har så mycket att berätta och minst lika mer att lära. Mitt ensamt lilla terrarium duger inte längre.

Varför kan jag inte vara hos dig när du behöver mig som mest. Vem du nu än är, imponerande man eller smarta kvinna. Jag vill bjuda på min själ och mitt vackra yttre samt djupa inre på en dans nära en i månljus glimrande flod.

Jag ömsar tankar och snart också en tro där jag stjäl drömmar och erövrar era rädslor. I mitt inre ges en i det närmsta obeskrivlig glöd tillsammans med Jesus som syns i mina ögon och längs med mina håriga ben. Ovan hoppets last.

Mentalt flyger jag redan utmed en horisont med dess oändligt ofödda moln och skuggor som snart kommer bromsa livets lycka. Begränsa hoppet men föda din tro. Jag är en man i hoppet av livets polerade hav. Där skuggan sällan skådats.

Om än för någon simpel minut. Men den kommer att få dig att tänka. Fundera på vem som tagit din lycka. Jag hittar dig bakom en mask utav moln, längs en droppande bäck. Där dina tårar börjar förstå.

För jag kommer göra det igen. Jag älskar att se dig så liten och ynkligt förvirrad. I bland lyfter jag på locket och putsar dina vardagsmönster, så vackert omgärdad utav glas. Tillför hoppfulla stenar och bara för idag, en röd helikopter i plast.

Fångstens nät är det hål i. Det är en sorgens dag. Hur kunde dem göra så mot oss. Så jag frågar Gud. Det finns ingen bättring men det finns möjlighet till förändring. Det kallas molnklassificering och utfärdas dagligen av SMHI.

Vår lycka och glädje omfamnar alla flyktförsökande ytterst sökande. Levande. Då ingen begriper. Dessa inre tankar och mål. Endast för dem som vågar söka sig till gränser där hoppet går i moln.

Jag tar fram mitt förstoringsglas. Låter skuggorna segla längs ben, ögon och glas. Med munnen härmar jag en rysk uppfinning från tidigt 40-tal. Jag hissar ner Jesus med en fisketråd. Jag leker Gud. Låtsas att han bara är 8 minuter bort.
Fri vers av H.C.B VIP
Läst 367 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-05-08 04:33Bookmark and Share


  Connie VIP
En spindels nätverk består i att hela tiden skapa nytt.

Nätverk kan både fånga och förena.
Att skriva en text är att knyta ett nät.
Nätet kan vara språket självt.

Människan borde efterlikna spindelns nätverk. Vi har så lätt att fastna i våra egna nät.
2019-06-19

  H.C.B VIP
8 ögon och sexton ben.
2017-02-19

  Senta VIP
Mycket tankar och funderingar... Hjärnan som kroppens centrum är en fascinerande skapelse!
2016-05-20

  H.C.B VIP
ingen perfektion här inte, den här texten ska bara föda tankar.

Jag har 8 ögon och tusen ben.
2016-05-20

  Inkarasilas
Märkligt maffigt, som att bli instängd i en sån där snökula och du skakar tills det trillar ner helikoptrar som hopp och moln i ögonkanten, bara för att dra upp dem i en några marionettrådar och säga, nä det där får du inte behålla, gud liksom bara 8 minuter bort. Ja, det här var fint, tjooo på dig!
2016-05-08

  Ninananonia VIP
Spännande om denna spindel jesus i burken..
2016-05-08

  ULJO VIP
Väcker tankar och får en stanna upp och tänka. Bra förmedlat
2016-05-08

  H.C.B VIP
Hjärnan eller encefalon, den anatomiska benämningen, är en del av det centrala nervsystemet och utgör dess styrande del. Den kontrollerar och koordinerar kroppsfunktioner som hjärtat, blodtryck, vätskebalans och kroppstemperatur och mentala funktioner som intellekt, känslor, minne och inlärning.
2016-05-08

  Thu VIP
Fina fantasier här med ett trevligt berättande språk.
2016-05-08

  H.C.B VIP
en spindel i en burk
2016-05-08

  Peter Stjerngrim VIP
Ännu ett flöde som når fram och berör
på ett sätt som väcker tankar och funderingar till liv en stund efteråt ...
2016-05-08
  > Nästa text
< Föregående

H.C.B
H.C.B VIP