Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allt fler personer i Sverige vill byta efternamn. Patent- och registreringsverket har fått in 500 fler ansökningar i år jämfört med i fjol. [2002, ja, den här är gammal.]


I lagens namnbyte - Dagsvers

 

 

I Sverige byts det namn som aldrig förr,

ja, nya efternamn vill man anamma.

Man ändrar namn på brevlåda och dörr,

så posten ändå kommer rätt medsamma.

 

Vad kan då detta få för konsekvens

att svenskar byter namn nåt så förbannat?

Ja, kanske finns där inte någon gräns,

när Svensson nu vill heta något annat.




Övriga genrer (Satir) av Judas Ekholm VIP
Läst 431 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-05-10 17:24



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Ja skulle va helnöjd me t ex
Karlsson, Myrslok eller
Bernadotte..
2016-05-11

  Valkyria-Fatale
I Nya Zeeland finns en
Number 16 Bus Shelter
Det namnet om nåt
är väl ett namn som smälter
I Sverige finns Google och Lego
Namnlagen i Sverige nekade
Veranda, IKEA samt Elvis,
att byta namn kräver uppenbart sitt alfabetiska Stratego
Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxv-
clmnckssqlbb111163 fick avslag
Metallica likaså
I Tyskland godkändes Legolas
och lilla lilla Nemo
Den svenska namnlagen
skall skydda barnet från
överdriven kreativitet
Då barnets namn skall skyddas
från att vara stötande för barnet
och samhället i allmänhet

Källa: http://www.aftonbladet.se/wendela/article12377090.ab

2016-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP