Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I min verklighet !


Han tände lågan !


En het liten eld, -
på Sinnen förmår
sätta redig fart.
Å, jag vill, nog, helst
vi tillsammans går !
Vore - underbart !

Man kan ej fatta
förrns man prövat
på Kärlekens tag !
Mår som en kratta,
när Nånn har rövat
bort allt ens Behag!

Kvinnor som kämpar
för sina Revir ------
å Bästa Biten -----
knappast sig lämpar
va´ utan Visir --
- å sköld - i Striden!

Varför denna grått
bistra Konkurrens
om Lyckans Motiv ?
Har jag nånnsin fått
delta i den Dans, -
som är fylld av liv ?

Svar på den frågan:
Jo, jag tror jag har
varit med om det !
Han tände lågan, -
- som, ännu, finns kvar -
i min Verklighet !






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 493 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-05-13 17:23



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa...tycker om vändningen i sista strofen...diktarjaget har varit med om att få lågan tänd och dansa kärleksdans. Så tänker jag när jag läser...men jag kanske tolkar fel? Bra rytm i dina ord. Jag är med från början till slut.
2016-05-14

  ResenärGenomLivet VIP
Kärlekslågan brinner än...härligt...
2016-05-14

  överlevaren VIP
Glödande ord i en het text, BRA!
2016-05-14

  Åsa Njunjes
Ja! Varför denna bittra konkurrens om lyckans motiv? Gillar att din dikt, väcker aktuella tankar.....Härligt med lågan på slutet, den inger hopp.
2016-05-14

  ULJO
Suveränt skrivet.
2016-05-14

    ej medlem längre
Bra skrivet...hur livet kan gestalta sig, men inte alltid som man skulle vilja
2016-05-14

  Blomma-Stjärna VIP
underbart diktat
- en skatt du har - den ingen kan ta ifrån dig!
2016-05-13

  Karina"Kia"
Vackert ..vackert och man rycks med..Ord i rim om Kärlekens verklighet som du bär och den finns...

Stor applåd för din verkliga Kärlek!
2016-05-13

    ej medlem längre
Orden som du skriver tänder eld på poesins himmel - underbart!
2016-05-13

  Ninananonia VIP
Härligt skriver du om den lågan..
2016-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf