Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den tunna ytan.

Tåget kör förbi mig där jag vandrar på en slingrande landsväg belagd med grus. Livet tittar på mig bakom en solkig gardin i resturangvagnen.

Jorden snurrar så fort att jag blir yr. Människor snabbspolar sina liv för att få konstant rörelse. Tillvaron gör reklam för sig själv med snabba klipp och löften om lycka.

Ytan är tunn som folie, skrapa den med nageln och den går sönder.

Under den finns det äkta, som fruktköttet under skalet.
Gensvaret i en kram av en ledsen människa.
I det som munnen inte släpper ut, men som ansiktet och kroppen berättar.

Det subtila är tydligt för den som ser och känner mer än skalets glättighet. Akustiken i det rum där intiutionen finns är kyrklik och ljuder med kraft inom mig.

Att lyssna till dess röst ger mig rysningar, för jag vet att den säger sanningen och den fyller mig med en känsla av tillit och värme.





Övriga genrer av Starkskör VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-05-15 16:05



Bookmark and Share


  Maiah VIP
Här känner jag en sökande själ! Mycket fin text
2016-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Starkskör
Starkskör VIP