Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det hade under oöverskådlig tid viskats, tisslats och...


Det hade under oöverskådlig tid viskats, tisslats och tasslats om det.
I Riksidrottsförbundets korridorer och fikarum, på bastuklubbar och under den Olympiska Kommitténs otaliga sammanträden, konferenser och nattliga överläggningar. Kungen visste om det, och Statsministern förde hemliga anteckningar om det, som han förvarade på en speciell sticka förvarad i ett topphemligt kassaskåp. Till om med Topparna inom den europeiska Idrottsrörelsen hade fått nys om det, då hemliga källor läckte mutade med charterresor av olika slag och av skiftande kvalitet.
Vad det rörde sej om? Jo. En ny slags Orienteringstävling som skulle sträcka sej från Smygehuk ända upp till Treriksröset. Och tillbaka igen. Mixade par som också med en Pistol i vardera näve ska skjuta på mål i form av lerduvor. Samtidigt som dom ska spela simultanschack mot svenska Underbarn. Samt Utmaningar som dom inte har en susning om vad fan det kan tänkas röra sej om.
Det har talats om friklättring, vandring på brinnande olja, skampåle med bespottning, korsfästning... Prissumma: 0. Ära, berömmelse och reklamuppdrag. Bra PR för Sverige.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 375 gånger
Publicerad 2016-05-25 17:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP