Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En kan få idéer i parti och minut, utan att för dens skull veta ursprunget till uttrycket 'i parti och minut'. Som det står på annan plats att läsa. Olika saker kan läsas in i en text och inte ens skrivaren själv 'är med'.


Och jag som trodde att JAG var galen





I
Jag skulle inte vilja träffa mig själv, ens slumpmässigt, det får räcka med att andra står efter en sådan upplevelse. Själv skulle jag nog springa åt andra hållet om det var så att jag förstod mig på att nu kan jag se det andra tror sig se.

II
Rick igen.

En blir kanske av insekten biten
ur kon kommer väl rena skiten
på bananskalet kan en halka
väggar går att som vita kalka
så kan det gå även i politiken

III
En general utan stab
blir sällan general, generellt.

IV
Problemet med att vilja kunna dela med sig
men samtidigt känna av
hur stor viljan än är
så går det att dela bara för stunden.
Känslan av en gemensam upplevelse.
Känslan av lycka eller ha lyxen av en upplevelse
är mer känd och tänkt än delad.
Dels dela en upplevelse och dels ihop med trivsel som med en tänkt vän eller flera i hopen församlad.
Känslan just då och minnet i alla år efteråt.
Förberedelsen och kicken av att vara i en sorts allt, som att gå på moln eller vara i fasen av att älska.
Ändå behöver det inte vara ett missbruk, bara ett gift.
Det vill säga att göra något i en sådan mängd
och överkonsumtion
att det blir ett gift för kroppen att tampas med.
Redan Paracelsus lär ha haft den insikten.
Jaget skall inte bara prova på att gå sträckan eller rita ett streck, utan verkligen göra det till sin egen signatur.
Fortsätta att vara en del av görandet själv.

V
Om verkligheten är 'som i en lekstuga'
skall en leka tvunget i den därför?

VI
Dagens vitsord
'No day is like tomorrow'

so... why not do it
tomorrow?

VII
Ansvar
det få av oss vill ta.

Men i alla fall ta konsekvenserna?

VIII
Ser de ut som datorer?
Nej, de ser ut som jägare
pre datorer.

IX
En del tror sig fortfarande kunna hantera konsten.
Andra gör ifrån sig utan att tänka först.
Om det mesta.
Som det kan framstå eller låta för att knyta en 'fluga'.

'Det var inte tillräckligt många som tyckte som jag'.

Eller

'Det var något att eldas upp av och engagera sig i'.

Men hur går valserna nu?

Det är på modet att vara och det är därför jag är.




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 307 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-06-02 10:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP