Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ty, Livet är så skönt !


Dikt i Dagen


Vinden genom trakten
oavlåtligt rusar.
I de stengrå schakten
nåra småbarn busar,
- leker de har Makten !

I Skyn far ballonger.
Nånn kikar på en ned.
Det är alla gånger
så att tid är ur led.
Du kan känna - ånger!

Visste att jag gått vill,
att mitt lokalsinne
var kass, ej räckte till ...
Hade fått kort minne;-
Tiden verka´stå STILL !

Hur man än sig vänder,
så har man rumpan bak.
Undrar vad som händer --
- om han går till mitt hak?
Tänk, ifall det 'tänder' !

Var var jag nu? Jag flytt
från mig själv, kan tyckas!
Kirurgen har mig sytt, -
då självmord ej lyckats!!
Allt, för mig - det betytt !

Ty, Livet är så skönt,
om man, bara, förstår
Erfarenhet man rönt -
å Högre Kunskap når;
Att tänka ska va´ lönt !...






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 404 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-05-30 18:43



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Min vän du är speciell, glad över din skrivarglöd och att du ej är död!
2016-06-01

    ej medlem längre
Berörs som alltid av det nakna och ärliga i din text. Ingen skriver om känslor som du!
2016-05-31

    Elisabeth Nilsson VIP
Du skyr inte orden, utan uttrycker vad du känner och tycker. Och tycker att livet är skönt, trots en del elände. Din a texter är alltid raka och ärliga, härliga att läsa.
2016-05-31

  Marita Ohlquist VIP
Du skriver bra, tur att självmordet misslyckades så vi kan läsa dina fina texter!
Fastnade speciellt för det sista stycket.
2016-05-31

  Blomma-Stjärna VIP
egensinnigt, starkt, ärligt
om självmordsförsök - och glädjen över att ha misslyckats med det
Ty, livet är så skönt, om man bara förstår Erfarenhet man rönt-
å Högre Kunskap når; Att tänka ska va lönt!
2016-05-30

  ULJO
Det är ju lysande skrivet. Din förmåga att rimma är unik. Att skriva så innehållsrikt med rim och med en melankolisk ton det är stort. Du är bra.
2016-05-30

    ej medlem längre
Berörande, tungt.. Som alltid finns en gnutta humor i det sorgsna. Första versen är väldigt fin.
2016-05-30

  bumerang
Din aura som jag känner
Är ståtlig, medveten, analyserande.
Snälla var medveten om din storhet.
Världen behöver dig.
2016-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf