Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Minnet av en harmonisk Förbindelse.


I hjärtat av Odens Tid


Tycker om, hur orden
faller in mystiskt i
Verklighetens varma famn !

Löften om en Bättre Tid
passerar igenom morgonen.

Jag tänker på ditt hår, -
när det var lätt rufsigt -
å på dina mörkblå ögon,
- då de log, -- så seende..

Du dog, -- och jag släpptes,
plötsligt, fri, - som en vind
som trängt på bakom, emot
ekedörrar -- och, nu, blåser
in i det kända rum, som
förvandlas till ny Innebörd.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Våra döttrar, som överlevt --
krigen, - talar samma
fikonspråk, som vi hade
vid deras tillblivelse.

Våra söner agiterar för
Befriandet av Sången, som
snärjts in av Världen.

Vår Sång, -- med toner och ord, som
vi sjöng, då nätterna var stjärnklara.

I hjärtat av Odens Tid ...






Fri vers (Fri form) av Marianne Räf
Läst 267 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-05-31 16:46



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Strålande en fröjd att läsa!
2016-06-01

  Blomma-Stjärna VIP
verkligt snyggt diktat!
2016-05-31

  ULJO
Återigen en enastående text
2016-05-31

    ej medlem längre
Du delar frikostigt med dig av dina skatter. Tack för en fin läsupplevelse!
2016-05-31

  Taran_nu
den här är
magisk
utan att ta
till överord!
2016-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf