Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vantrivsel i värmen.


Sommarens Vé!


Jag sjunker ihop i
dunkelgrå desillusion.
Sommarens Ondska
spinner spindeltrådar
runt mitt Tjäll, trycker
på mot min dåsiga Själ
å halvnakna kropp...

En fågel sjunger, därute, nu,
med en vacker å lugnande
stämma. Tonerna droppar
in i mitt hjärta.. Jag
blundar å erfar en
flummig feeling av
varande, livsnärvaro.

Sommaren ÄR, kanske,
älsklig, ändå ! STOR
Favorit för -- många...
Men- värmen tär på
mitt lugn; mitt kött
protesterar mot hettan.
Jag njuter EJ av den!

Min lekamen blir slak, som
en urvriden disktrasa, --
å Anden, den baxnar, på
Insidan, då Solen brassar
på med varmt ljus å jag
önskar - nästan - att det
jämt vore, - stationärt, - i

den perfekta månaden - mars!





Fri vers av Marianne Räf
Läst 348 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-06-02 20:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sommar och sol, värme och hetta, inte alltid det ljuvligaste som finns....
2016-06-03

  Lars Hedlin
Mycket bra belyst
2016-06-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Vår och höst är min melodi! Värme måste jag akta mig för. Annars kan det gå illa. Bra skrivet av dig, min vän!
2016-06-03

  överlevaren VIP
Värmen kan vara skön men också jobbig. Bra ordat!
2016-06-03

    ej medlem längre
Visst är sommaren vacker men jag håller med dig. Värmen ÄR jobbig! Fin text, tycker jag. Uttrycksfull och humoristisk.
2016-06-02

  Karina"Kia"
Att gilla eller ogilla sommaren..som den är längtad..
Men med så överhettade dagar gör slut på vem som helst och särskilt när man jobbar...phu..svett och svett-tårar...
Klibbigt och kladdigt varmt..men tiden är så snabbt övergående..så det är bäst att försöka gilla den mer än ogilla...

Mars är absolut den bästa månaden i vårens vackra skrud ..då himlen mer blekt ödmjukt blåare,som en smältande ishavsboll...sen visar sig vackert och månen kan bli stor...likt en augustimåne..fast något mer vacker i mina ögon...

Jag log när jag läste ditt och förstår.
Tiden är kort och solen visar sig inte för ofta hos oss på detta viset!
2016-06-02

  Taran_nu
Välskrivet
om en " nästan-
önskan "!
kan vi göra en deal
och önska en
behaglig
februari i stället-
det skulle min
astma gilla
allra bäst...tror
jag nästan :)
2016-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf