Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I Hudiksvall 1951.


Tillblivelsen


Breda, vita leenden.
Fantastiska skeenden!

Jag är mitt i en Intrig.
Färdas på en ande-stig..

Föräldrarna älskar på
en altan å den är grå.

Ifrån luften ser jag dem.
Allt verkar ha så bråttom!

Min Ande skyndar in i
en aula med en publik.

Vita tandrader jag ser
i dunklet; de skrattar, ler...

På Scenen -- ett gyckelspel.
Jag flyr, - iväg, mig beger!

Ut, genom dörr´n till Entrén.
Jag ser Mammas nakna ben!

Å, Farsans grå kavaj.- - - -
Kanske blir jag lite skraj,,,?

Hör så en allvarlig ton. ***
Strax, väntar här Konception !

Jag sugs in i deras Lust; --
hamnar i Mors uterus !

65 år, senare- -- --- - -
sitter jag som vinnare :

Min kropp avled, ju, igen, - -
- - men min Ande lever, - än !!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 540 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-06-04 19:19



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Fint flyt i en intressant dikt!
2016-06-08

    ej medlem längre
Spännande...hur du liksom ser från ovan vad som hände...ditt liv i vardande...
2016-06-05

  ULJO
Intressant
2016-06-05

    ej medlem längre
Underbart beskrivet. Kanske var det precis så det gick till...
2016-06-04

  Taran_nu
Fin!
jag tror att
det är en rak
bestämd väg
man tar vid
kroppbyten,
så det kan
ha gått till
precis så
där som du
beskriver...
du har haft
litet " extrakoll "
på dem innan anden
har dykt in i mamman;
vid det skedet hade
du minnen från ditt
förra liv klara...din
väg var utstakad av
dina gärningar och
önskningar att växa
och utbilda dig i...
intressant!
2016-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf