Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad styr den bittra människan?

Hej Modernatur!

Jag skrev en dikt till dig inatt under månljusets flagga:




VINTER

Mentala örfilar av i ögonvrån åkallade skuggfigurer där droppens pris betalas på andra sidan eken. Ugglor som ger sig till känna och vargars luft som omvandlas till ånga bredvid din nakna kropp och som bildar iskristaller i dina spindlars nät.

HÖST

Till synes friska träd omdirigerar lager av gaser som omger din himlakropp samt fyndigt berikar era sinnens färgglada promenader. Sniglars drömhus går i kras samtidigt som cykelns hjul splittrar maskens familj på vägen hem till sina snoriga barn.

VÅR

Jag riktar mitt halvljus mot symptomens bitterhet och låter ingen förstå glädjens vilda bryggsteg som förstör blanka sjöar. Mörtar som jordens barn lyckats fånga med håv kippar efter andan. Regnbågen slås ihjäl med en död gren och ingen grät.

SOMMAR

Delar av färgrik plast på flykt över dem sju haven jagas av vindens väder mot falskt lyckliga människors tankar om vita stränder. Flugor smälls med foppatofflor och kattungar gör sällskap med stenar i kassar vid bäckens brus utan lekfullt garn.


Med varma hälsningar,
Solen.




Ps.
http://www.howmanypeopleareinspacerightnow.com/ Ds.




Fri vers (Fri form) av H.C.B
Läst 778 gånger och applåderad av 18 personer
Utvald text
Publicerad 2016-06-05 02:11



Bookmark and Share


  Rise Little One
Bravo, du vinner!
2016-06-07

  Carl Mikael Fäldt
Äntligen lite verklighet!
2016-06-07

    ej medlem längre
Mycket bra & tänkvärt text.
Riktigt bra:)
2016-06-06

    ej medlem längre
Ilska, bitterhet, samlat i en samlad tanke och en suck ...
2016-06-06

  Arne Ugglemosse
Solen på sinnrikt skaldehumör, lite cynisk förstås angående all plast men väldigt kreativ i formuleringarna, ett majsigt svep!
2016-06-05

  ULJO
En årsresa med melankoliska kliv, bra
2016-06-05

  Marianne Räf
Tänkvärt! Rolig, i all sin eländighet!!
BRA ! Skrivet, då du verkar va´ i
poetisk form ! Fortsatt mersmak!!!
2016-06-05

  Rise Little One
Taggiga årstider som trasslar till många oskyldiga liv!
2016-06-05
  > Nästa text
< Föregående

H.C.B
H.C.B