Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Poetisk Passion.


Lyckans Gåva


Är ett barn av Vällingby, ---
- en trevlig stockholmsförort.
Lekte, där, i sand å sly.
Plåta´ små svart-vita kort..
Hann inte fatta allt, - ty
åren gick så väldigt fort.

Visa´ Far min första dikt.
Han tyckte att den va´ fin!
Det blev många fler, - på sikt, -
- vissa om blommor & bin !
Å, jag skrivit av mig, likt
ett affekterat vildsvin !

Som poet, -- passionerad !
Lyriken är min Älskling.
Vill bli mer involverad --
i det Inom och Omkring !
Min diktning är baserad
på sånnt som Livets Mening.

DEN har jag numer förstått :
Suga i sig av Nektar, ~ ~
å ha det mysigt å gott !
Njuta Sunnanvinds fläktar -
- å inte ha alltför Brått.
Älska, - allt vad man mäktar !

Har jag, då, fått Kärleken, --
till mig som Lyckans Gåva ?
Faktum är : Jag vet ej, - än !
NÅTT lyckats inhåva --- ---
är, väl, närmast Sanningen! :
Lyckan är -- som en Nova ?!

--Ljusstark, *het* å skön, - min Vän !






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 411 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-06-05 07:07



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Bra rakt igenom, en fröjd att läsa!
2016-06-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbara ord och uttryck delar du som alltid med dig av, till läsaren.
2016-06-05

    ej medlem längre
Ord som äger styrka och beröring. Du är ljusstark och du är en underbar poet.
2016-06-05

    ej medlem längre
Trevligt diktat med händelser genom livet! Du har hunnit med åtskilliga dikter kan man förstå, har du nån räkning på hur många du skrivit?
2016-06-05

  Blomma-Stjärna VIP
djärvt flätad och rimmad levnadsdikt
2016-06-05

    ej medlem längre
Tack för ännu en inblick i ditt liv. Citerar dig:

"Å, jag skrivit av mig, likt
ett affekterat vildsvin !"

Bara för härligt uttryckt!
2016-06-05

  Arne Ugglemosse
Tjusigt rimknåpat med en positiv känsla!
2016-06-05

  ULJO
"Lyriken är min Älskling" Fint skrivet vännen
2016-06-05

  H.C.B
... men du Ä---lskar mig ,,,
väl ÄNDÅ.. eller ---- jj ?=
=9
2016-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf