Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lever Snorre ?!


Sant- eller -falskt ?


Proppfylld utav Ironi ! -
Allt liknar, ju, ett stort Skämt.
Trodde, Lyckan var ett "VI" !
Men, det har -ännu- ej hänt!

Sökte i Alla Stater, ---
men mänskorna bara sa -
jag hade "Divalater" ! -- --
Var de fick DET från, -- ja-ja!?!?

Så, kom, då, den dära da´n,
som EJ skulle FÅ komma, -
då, -med dig,- jag bräda´Fán !!
Ja, det hände -- i Bromma!

En 'Snabbis'!! Hann, knappt, tänka !
Du försvann, - jag blitt´ gravid !!!!!
Fick annan man, - nu, änka ----------
jag är! Må han få nånn Frid ! ~~ ~

Fostret, som växte i mig, - -
- - det visa´ sig va´ en Son, -
som icke fick leva, -- nej!
Mig-- aborterades från !

Jag har alltid trott han va´--
kände Snorre Sturlasson, -
som skrev norska Eddan, -- ja !...
-Vart får jag allt ifrån ?

Jag kan, väl, Inget VETA!!!!
--Måste va´ fantasier ! ¨¨¨¨¨
Ja, så brukar det heta --
i grå Hierarkier ! ^^^^ ^^

Men, har haft Tid å tänka, -
en hel massa långa år ...
--Kan ni mig - åter - skänka
min Son, - - dock, EJ på en bår!!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 456 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-06-05 15:08



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Vemodig, men välskriven dikt!
2016-06-08

  Åsa Njunjes
Denna bar en rak ärlighet fram till mig, genom sitt följsamma rim. Ett krasst konstaterande gav den samtidigt som den bar fram sorg, saknad och längtan. Gillar att bli "spelad på så många strängar" genom en och samma text.
2016-06-05

  Solstrale VIP
Du är ordets magiska trollkonstnärinna så du bara flödar rakt ut, ett underverk.... Älskar dina formler! Helt unikt sköna, krassa, bevis, existerarnden, ah-upplevelser....
2016-06-05

  Blomma-Stjärna VIP
du är fenomenal på att dikta om saknad, sorg, smärta och längtan rimmen finns där och ett stort ordförråd -
mitt i sårbarheten strålar humorn - du verkar älska livet!
2016-06-05

    ej medlem längre
Texten är fin.. Väldigt sårbar och sorgen strålar ur raderna..
2016-06-05

  ULJO
Smärtsamt, roligt och vackert om vartannat. Bra skrivet.
2016-06-05

  bumerang
Fantastiskt.
I din dikt härbärgerar så mycket
utav upplevt liv, så mycket utav
olevt liv så man nästan baxnar.
Och undrar om det där med "timing".
Om det där med medbestämmande.
Om hur olika man kan se på saker och ting under olika tidsåldrar. Och hur det slår tillbaka.
Wow!
Hur bra skrivet som helst.
2016-06-05

    ej medlem längre
Sorgligt att läsa till vissa delar. Men också intressant hur tankarna kan uppstå. Hursomhelst bra skrivet!
2016-06-05

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Ja, det var smärtsam men vacker och läsa. Tack Marianne.
2016-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf