Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På andra sidan glasdörrarna

Utanför de sköra glasdörrarna sken solen

Men hur mycket hon än längtade dit ut

Ut i värmen och den svala vinden

Hur hårt hon än önskade att glasdörrarna sprack

Inte ens om hon slår sina knogar blodiga

Kommer dörrarna att öppnas

 

Ty glasdörrar byggda av tvivel

Krossas inte av rädslans slag

Och hopplöshetens önskningar

Spräcker inga glasdörrar stärkta av sorg

 

Så på andra sidan glasdörrarna sitter 

En ängslig liten själ fast

Med bara en vacker sommardag till tröst




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 420 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-06-07 23:07



Bookmark and Share


  agneta pichler
Oj
Du skriver mina ord
min smärta
Så vackert
Bokmärker
2016-06-12

  Ljusletaren
En dag så orkar denna lilla själ ta sig ut via att slå upp glasdörrar på glänt.

Bra ordat om sorg i själen/ kram
2016-06-08

    Dan Myrbeck
Berörandebra symbolik.
2016-06-08

  Marita Ohlquist VIP
Blir djupt berörd av din text!
Att se ut genom glasdörrarna och inte kunna/orka/våga ta sig till livet utanför.
2016-06-08

    ej medlem längre
Så poetiskt och skört! Tycker väldigt mycket om hur du gestaltar tvivlet i form av glasdörrar. :-)
2016-06-08

  Magica VIP
Stark dikt, berör, kram.
2016-06-08

  ULJO
Stark text om instängdhet i en glasbubbla. Att inte ha orken och förmågan att nå friheten. Min tolkning.
2016-06-07

  ULJO
Stark text om instängdhet i en glasbubbla. A
2016-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP