Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ej nånns fru !


Siktar Framåt


Urskogar, blånande berg.
Himmel i ljusrosa färg.
Jag smeker din ljuva kind,
så lätt som en sydlig vind.

Vi ligger i terrängen, -
- värsta grönskande sängen.
Daggdroppar i våra hår.
Omgärdade utav snår.

Du tar mig mot Himlens valv.
Jag är inte längre -- halv!
Ängslas inte för Höjden.
Ty, underbar är Fröjden !

Sexistisk Propaganda
i lugn och ro må landa..
Jag står för vad jag säger.
Det här är coola grejer !

Nu, ska vi vända på den
helgalna Historien !
Jag ska be å få va´med, -
- utan å följa er sed !

Tror inte på det gamla.
Ty, det kan enbart svamla!
Vill ej dra Historien, - - - -
- för vilken gång, - om igen!!

Siktar framåt, gör jag, nu.
Tänker inte bli nånns fru.
Folk har hånfull Attityd.
Men, jag är ej särskilt pryd !





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 337 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-06-10 21:46



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Bra att veta hur man vill ha det...och tänka framåt...
2016-06-12

  överlevaren VIP
Skönt stuk, bra!
2016-06-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Med sikte på framtiden, rimmar du häftigt med humor och svärta.
2016-06-11

    ej medlem längre
Fantasi i dur. Bra att sikta framåt och se ljust på tillvaron...
2016-06-11

  Blomma-Stjärna VIP
coola grejer i terrängen!
2016-06-10

  ULJO
Du är tillbaka där du hör hemma. Texter med snitsiga rim. Mycket bra
2016-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf