Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Långt om Länge

 

jag vill till ett annat rum
förvandla allvar till lek
färglägga min dag
styra mitt öde
uppleva kärlek ett slag
men jag rör mig inte en tum
från mitt bibliotek

tänker att ...

det vackra vilda löper
kring vår jord
dompteras av poeter
som Stagnelius
och allt vad de heter
vilka döper
eden med egna ord

så jag...

byter blyerts o block
mot blomsteräng
och fjärilshåv
Fröding under armen
jag har sommarlov
bakom slutna ögonlock
öppnar sig trolsk terräng

långt om länge.

 




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 453 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2016-06-12 21:30



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Jag gillar ostkaka.

Så jag har
Frödinge under armen.
2016-06-13

  Magdalena Eriksson VIP
så vackert med håv å lov
hela texten andas en levande distans som skapar rymd
2016-06-13

    Elisabeth Nilsson VIP
En finstämd återkomst i sommartid, med härliga Fröding i handen.
2016-06-13

  i af apa
vacker
återkomst av dig!
tack!
2016-06-13

  Marianne Räf
--KATTEN !! Så underbart att du dyker upp så här mitt i svenska försommaren !
Fin dikt ! Hinner inte skriva så mycket,
är erbarmligt trött. Härligt å ses, dock !
Kram / Marianne.
2016-06-13

  gunnnar nylund VIP
Nämen är det inte.... ååå en ny bild...
välkommen tillbaka.
Ängar i all ära, men ett eget litet bibliotek är inte fy skam det heller....
lyckligast blir väl den som har tillgång
till båda.
2016-06-12

    ej medlem längre
Sommarlov med fjärilshåv på blomsteräng, härligt med frihet, att få rå sig själv! Välkommen tillbaka!
2016-06-12

    Sefarge VIP
Underskönt Diktat!
Om skapelsekraften
Inuti människan!
Bugar och bockar.
:)
2016-06-12
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP