Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Motsatt verkan.


För mycket sömn


Mina ögon klibbar å rinner.
Nästan, så jag har svårt å se!
Tankar ini huvet brinner !
Grunnar på allt ondskefullt Vé !

Sovit, -- kanske, 9 timmar !
Dock, går det kärvt å vakna till!
Tankarna upproriskt stimmar.
Undrar, vad jag, verkligen, vill!

Kör ihop sig i nerverna, --
då jag har sovit för mycket.
Blir för fullt i reserverna.
Jag står icke ut med trycket!

Tröttheten susar i min kropp.
Borde vart pigg, -- som en lärka !
Så pass lång tid, tog Sömnens lopp.
Och, så tokigt kan det verka!

Svidande ögon, klistrig blick.
Tror ej på Sov-kurens Under !
Önskar, intensivt, att det gick
å va´ vaken, -- ALLA stunder !

Det är vansinnigt Slöseri,
sova så stor del av Livet,
med tid å mänsklig Energi..
Det känns, rätt, efterblivet!!

Kan, väl, inte va´ nånn Mening,
att på så sätt Livet sabba !
Ligger bakom stor Försening...
Man går bakåt, -- som en krabba!






Bunden vers av Marianne Räf
Läst 547 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-06-14 21:54



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Man blir slö av för mycket sömn...lagom är bäst...
2016-06-18

    Dan Myrbeck
Lagom mycket sömn är väldigt viktigt. Såväl för lite som för mycke kan ge problem. Jag hörde en rekommendation som sa 6-9 tim, men det är såklart individuellt.
2016-06-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Att sova för mycket är slöseri med livets få timmar. Bra skrivet och rimmat om detta.
2016-06-15

  Anya VIP
Intressant om sömnens betydelse. Själv skulle jag kunna sova ännu mer...och sover cirka 10 timmar per dygn. Älskar att sova...livet är så mycket bättre då. :o))) Håller med Katten...rimmen är coola.
2016-06-15

  Marita Ohlquist VIP
Känner igen mig i din text, när jag sover mer än vanligt så känner jag mig trög och konstig långt in på förmiddagen.
2016-06-15

  KattenKin VIP
Måste tillägga att rimmen var coola och de föll fint på plats.
2016-06-14

  överlevaren VIP
"Tröttheten susar i min kropp"

Fint rim om sömn som kan upplevas på många sätt och behövs olika mycket.
2016-06-14

  KattenKin VIP
Det är tröttsamt med för mycket sömn, man sover till sig huvudvärk, bäst att skaffa högljudd väckare.
2016-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf