Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland kan en bli precis galen på hur världen ser ut, vilka individer som befolkar den och hur, när, var. Antingen kan en skriva insändare om att ha varit där just då när det hände och de som inte var där kan åtminstone läsa om det.


Något litet om att använda huvudet




Ett jag kan ibland använda huvudet
till att placera en huvudbonad på,
och ibland att tänka med.

Hur att använda det till att provocera
och se hur det går,
går också för sig.

En del har vänner och bekanta som...
fast det kan ju också
vara en helt annan som historia.

Vad det är för fel med skrönor kan en ju undra.
Även om någon ibland
vill höja ett varningens finger

så kan ju det bli en hel bok
till slut och så blir den både publicerad,
såld och även läst sedermera.

Vad är det då för fel i att det
som bara kanske hände
inte hände?

I alla fall inte där och just då
och inte under de omständigheterna,
men en bok

blev det i alla fall
och det där fingret
kan i så fall fylla en helt annan funktion

än det just i nuet är så möjligt till för.
Ett finger kan, iakttaget eller ej
fylla de mest överraskande hål.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-06-15 11:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP