Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vill ej gå ur Tiden !


Vilsen Verklighet


Tiden går i tvära gupp.
Man anstränger sin hjärna.
Gud är redo för en Kupp ?
Han vill, nog, om oss värna, -
- som en Kyrkans högsta Tupp !

Jag tror inte längre på,
alls, att min karl höll mig av!
Den 'Kärleken' gjort Ridå!
Falska va´ hans käpp å stav..
Detta kan, väl, jag förstå !

Han, den Första Tidens Man, -
älska´ att kriga å slåss !
Men, jag gör Allt vad jag kan --
får å slita Banden loss !!
Vi hör inte till Varann! - -- -- -

Känner, ibland, Empati --
med honom. Ock, funnit att
medlidande är, blott, skit :
Vaddå -- råtta & katt !?! - -
- - Naturens Filosofi !

Vill inte gå ur Tiden, -
om det kommer Möjlighet !
Ska ej banga för Striden -
om en bättre Verklighet;--
den är faktiskt på glid, än !





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 477 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-06-15 15:04



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Fint flyt i rimmet!
2016-06-16

  ULJO
Gillar din text och hur du formulerar den
2016-06-15

  louisegirl
Ja ibland är verkligheten vilsen...
Bra fångat i ord och fina rim
2016-06-15

  Arne Ugglemosse
Gillar din karls 'käpp och stav', som påminner om någon psaltarpsalm, samt Gud som kyrktupp, passande. Rimmen sitter bra!
2016-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf