Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glasbitsminnen och stentårar

 

Jag har samlat glasbitar så länge jag kan minnas

Små vassa genomskinliga fragment av livet

Scener och minnen som ingen annan borde se

Men i sommarens starka solsken går det ibland

Att urskilja färgfragment från mina glasbitar

När de likt prismor reflekteras i solstrålarna

Jag har så många gånger svalt alla tårar att de

Nu är hårda som sten och rispar mitt inre blodigt

På samma sätt som jag tidigare rispade utsidan

Men varken osynliga glasbitsminnen eller

Stenhårda tårar som glimmar i sommarsolen

Kan avslöja det jag låst in längst bak i hjärtat

Inte ens i mina ögons djup går det att finna

Några ledtrådar till det jag helst vill glömma

För mitt hjärta blöder stentårar varje natt

Och mina ögon har sedan länge slutat att le

 

 




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 344 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-06-15 23:00



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
En djup smärta
som är mycket
oroande. Det finns
också en tröst i att
du klarat dig genom
allt och kan se på
glasbitarna. Se det som
att de inte kan skada dig
längre
2016-06-16

    Dan Myrbeck
Du skriver ofta mörka texter.
Du skriver alltid bra texter.

Men jag blir lite orolig... Hoppas
du mår bra!

Kramar
2016-06-16

    ej medlem längre
Så smärtsamt, glittrande!! Underbara metaforer, bilder. Diktjaget är så vackert i sin sårbara styrka!

2016-06-16

  Marita Ohlquist VIP
Stark och smärtsam text som berör!
2016-06-16

  Sofhia Wirström
så vackra
smärtsamma rader
fina
berörande rader

2016-06-16

  Ljusletaren
Kramar om/ kram
2016-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP