Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I kulisserna pågår dramat, även om det du ser är att tussen du kramat verkligen träffat papperskorgen, men även om du så får tusen försök kan du inte göra om det som verkar vara slumpmässigt.


Som om det hände en själv




Fadd, bara med den skillnaden
att en vill det skall sluta på t, som i ordet
'faddt'.
Som i en fadd eftersmak,
oavsett det slutat med vinst eller förlust för en själv.
Ibland satsar en 'allt' på 'ett kort'
och om en vinner eller förlorar
så är en i alla fall ensam om upplevelsen.

När det kommer 'till kritan',
när en är för sig själv och liksom smakar
på resultatet.

Då kommer den något fadda smaken
och gör en undrande,
var det verkligen värt 'jobbet bakom'?
Ibland är det ju det.

Det som sker 'av en olyckshändelse',
går inte att upprepa,
precis som 'första gången'.
Där satt den, och det hände
'bara sådär', oplanerat.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 403 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-06-18 12:38



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Självfallet vill en ha 't' på slutet :) Fint hur tussen upplåter sig till tusen kast... men varje kram gör väl dess form lika unik?!
2016-06-20

  TrollTörnTrappan VIP
Hursomhelst en finurlig språkdikt, som djupnar efterhand alltmer filosofisk (fast publicerad som fabel? kul!)
2016-06-20

  TrollTörnTrappan VIP
Hur är det fatt? kan någon fråga en som fått inget kvar. Och var det "fådda blommor" från Kurt Olsson, så fanns där nog likafullt en 'välplanerad slump' bakom...

2016-06-20
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP