Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag tror på den ensamma Människan

 

Svårt att vänja sej vid sej själv. Svårt att vänja sej av med sej själv.
Svårt att vänja sej vid att andra har vänjt sej med en själv.
Svårt att vänja sej med att andra inte har vänjt sej med en själv.
Svårt att vänja sej av med att tänka på att dom andra inte har vänjt
sej vid vem man själv är. Svårt att vänja sej överhuvudtaget.
Jag tror på den ensamma människan. Han som inte låter sej dras
in i alla möjliga omöjliga sammanhang där han inte passar in.
Han som med öppet hjärta, öppen själ, säjer till främlingen:
Varsågod drick dej otörstig, men spara lite åt mej.
Jag har aldrig vänjt mej vid att befinna mej på den här Planeten,
trots att jag är 51. Svårt att vänja sej vid att inte dagligen bli
passionerat kysst och älskad. Vad skönt att flanera i skogen,
sjunga, och dansa som man vill.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 458 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-06-20 16:37



Bookmark and Share


  dansamedvargar
Älskar detta du skriver, så igenkännande, ja alltihop!

2017-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP