Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Någon dåre tycker att det vore bra med en stor extra stad, precis som om det inte räckte att bara ta ett bad. Planen är ännu bara tänkt och i sin linda. Den är tänkt att vara för de halta och lytta, för bilar, cyklar och de blinda.


Man har tänkt sig nu




Det skall byggas en stad utanför Skara,
som ju är en stad i sig,
det måste ju bara vara fel.

Att bygga ut Skara är fel
och att förlägga en stad utanför Skara är fel,
för det kommer ju inte Skara till del.

Men en stad där och nästan lika stor
som den största staden med tiden,
det lär ju bli resultatet efter hand
blott den blir liden.

Orsakerna är säkert flera som att folk flyttar gärna
in till en stad bara den blir bygd,
men det blir den ju inte omedelbart
och det blir heller säkert inte av ren dygd.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 315 gånger
Publicerad 2016-06-20 17:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP