Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oönskad överlevnad

 

Tsunamin slog emot i samma stund hon öppnade ögonen. Om hon bara fått hålla dem stängda! Ständiga sabotage, sammansvuren omgivning! Kunde man inte få välja ifred?


Ett ögonblick kan dras ut, och om det är tillräckligt trassligt och trasigt, så måste den farliga sorgen få tid på sig att flytta in i rummet igen. Varenda andetag gjorde så ont, som att hon inte mindes hur man andas. Hennes själ åkte in och ut i den lilla påsen. Framåtlutad, det var som en förlossningsvärk, men med ett missfall av sitt egna liv i knät. Hon hulkade, trodde hon skulle bli tokig, gå sönder, sprängas i bitar, hon kunde inte ta ett steg från soffan hon bosatt sig i.


Man kan skriva det man vill läsa, hon önskade hon kunnat läsa livet och skriva sin levnad, istället för att låta levnaden skriva livet. Kan man vara född på månens baksida, se stjärnorna, men aldrig nå ljuset? Vad finns det för mening med att överleva sig själv in absurdum utan att någonsin finna livet?

 

 




Prosa av KattenKin VIP
Läst 355 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-06-25 23:07



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Stämmer, människan vill leva.
Inte bara överleva.
2016-06-27

  Marita Ohlquist VIP
Stark text som griper tag!
Satt länge och funderade på den sista raden.
2016-06-27

  Anya VIP
Oj så starkt. Fastnar särskilt för:
"men med ett missfall av sitt egna liv i knät."
....en suveränt gestaltande metafor...tänker jag.

Känner verkligen med diktarjaget och jaa... jag känner igen mig. Jag brukar prata om att det känns som att gå i tusen bitar... smärtsamt, smärtsamt. Livet är tufft!!! Tack för texten!
2016-06-26

    glasa VIP
det låter sällsamt
och silverdis
att vara
av
månefödd

jag tror det för med sig
särskilda från avigsidan
seende gåvor

gripande viktiga ord

2016-06-26

    Elisabeth Nilsson VIP
Många känslor, som tär inombords, skriver du om med själ och hjärta liggande utvikta.
2016-06-26

    ej medlem längre
Hårt att leva när man trängs på alla sidor!
2016-06-26
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP