Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tidig vår kommer ängarnas kung som med sin halsbrytande akrobatik och tjut, hindrar varje äggtjuv


Tofsvipan & ängens Gröna Lund

När våren ännu är ung,
då kommer ängarnas kung!

Innan jag kände hans rätta namn,
hette han: "Fågeln med Deltavingar"

Snart kommer nog våren att gå i hamn

Jag viskar tyst hans namn, med hopp om,
att han med sig, vårens värme bringar!

I mitten på hans äng,
ligger såväl hans ägg,
som hans säng

Han försvarar sitt bo,
med både näbbar och klor!
Ingen äggtjuv når dit han bor

Skatan, kråkan, korpen och
räven ger alla snart upp

De slutför aldrig sin tilltänkta kupp
Till och med vråken bara står och glor

Flygandes upp och ned,
som en berg- och dalbana,
tjuter han som glada barn,
på Gröna Lund !

Att följa hans vilda livsbana,
har jag gjort till en kul vana

Det blir nog svårt att somna inatt,
Jag tänker ju på ängens "Gröna Lund",
och inte alls på John Blund

På våren får fler än jag fnatt ! ! !




Bunden vers (Rim) av peter schenling VIP
Läst 988 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-07-01 04:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Brukar också fascineras och längta att se tofsvipan. Stannar oftast inte så länge att jag fått hela bilden så här. Kul och intressespridande dikt :)
2016-07-01
  > Nästa text
< Föregående

peter schenling
peter schenling VIP