Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till fria bergsfolk och min hjälte: Geronimo som lämnade in vapnen och dog av ålder, men ångrade sig, då apacherna inte ingick i "möjligheternas land"


I morgon är en ny dag

Om du flyr ett förlorat slag
Kan du ju slåss en annan dag

Om du flyr för livet
kan du vinna kriget

I morgon vet ingen vad som händer
Det kanske är då krigslyckan vänder

I bergen kan du slicka dina sår
Där kan du gömma dig i flera år

Apacher och nu kurder, kan aldrig förlora
Även om deras arméer inte är stora

Bergen ger det skydd dom behöver
Det är alltid nån som blir över

De har ett vinnande sätt
De kämpar ju för sin rätt

Kurdallinansen slog IS skurkar 
Nu får de försvara sig mot turkar

För apachernas stolta krigar-band
fanns ingen plats
i de vitas "förlovade land" 

Geronimo insåg denna fred
Det var då försent att bli vred

På dödsbädden ångrade han kapitulationen:

"I should never have surrended
I should have fought untill I was the last man alive"

 




Bunden vers (Rim) av peter schenling VIP
Läst 903 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-07-01 05:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

peter schenling
peter schenling VIP