Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kampskrift mot Fort Europa, stängda gränser och broar och om att bygga murar och kalla det för stängsel, lite inspirerad av Ebba Grön


Ni skulle ju få leva här?

Vi bygger gränser, murar och stängsel
Tiderna förändras, men mönstren går igen
På våra hjärtan har vi satt fängsel
Porten till Europa har vi slagit igen

Vi föds alla lika nakna, med vita tänder, utan stygn i vårt skinn
Men nu är det dags att vakna! Många offrar ju livet för att komma in

Jo, vi rev en gång en mur,
mot arbetarnas diktatur
Nu är det marknaden som styr
Om pengarnas gränser skrek de "riv"
De bryr sig inte om människoliv
Det är något som gör mig yr!

Stora skrot-skepp skickas hit, som "död mans kistor"
Överfulla nalkas de land, på autopilot
Kapten och manskap finns inte på deras passagerarlistor
Vad som sker om de ej bordas fattar en idiot

Det sägs att "alla vägar bär till Rom"
Men nu har vi placerat ut en bom
"Vägen" gäller bara vi som bor i norr och väst
Alla andra behandlas som om de bär på pest !




Bunden vers (Rim) av peter schenling VIP
Läst 331 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-07-02 08:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

peter schenling
peter schenling VIP