Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Godmorgon Gomorra


Blodvåta Rosor

Vissa oroar sig mycket för vädret
Andra för hur mycket de har i "lädret"

Några skriver dikter, andra diktar sagor
En del ser det, som en av sina plikter,
att skriva kravbrev och nya pålagor

Somliga oroar sig för Sodom och Gomorra
Mumintrollen oroar sig för "Mårran"...
...Jag säger bara: "godmorgon Gomorra" !

Vissa odlar "alla vackra rosor"
Sedan finns "NI" ! !
Ni som i alla tider gjort rosor:
"våta av blodet från era heliga korståg"

Några stänger fängelser,
andra river murar
Men "NI"!
Ni bygger nya och kallar det stängsel

"JAG"!
Jag aktar mig för era fängelser
och flyger över era murar !
Jag har släppt ut mitt hjärta ur ert "fängsel"

Men ni!, ni håller tyst, en stund med ert hat !
Jag går utan ett knyst, har ej tid med prat...

...Jag ser det som en av mina största plikter,
något som betyder mer än att skriva dikter,
att ta bort era stängsel och riva era murar !




Bunden vers (Rim) av peter schenling VIP
Läst 541 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-07-03 18:40



Bookmark and Share


    jennydreadful
Gillar hur den känns typ "rakryggad". Både i orden och takten.
2016-07-06
  > Nästa text
< Föregående

peter schenling
peter schenling VIP