Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fort Europa 2

De drunknade i Roms hav
Deras båt gick i kvav,
bara tre kom av

Det sägs att alla vägar bär till Rom
Men nu har vi placerat ut en bom

"Vägen" gäller bara vi som bor i norr och väst
Alla andra behandlas som om de bär på pest

Det räcker inte med att du menar väl
Du måste även ha ett väldigt bra skäl

Du kanske flyr från ett krig som vi var med om att starta
Det kan bero på att säkerhetsrådet har slutat prata

Jag lägger mig som en bro över våra mörka vatten !
För alla er som kämpar motströms, lyfter jag på hatten

Ni som bygger murar och kallar det stängsel:
Jag har nu släppt ut mitt hjärta ur ert fängsel

Ni som stängt Öresundsbron,
har inte den rätta tron !

Om detta är jag manad att skriva
Det finns så många murar att riva

Jag hoppas att det någon roar
När jag nu bygger mina broar




Bunden vers (Rim) av peter schenling VIP
Läst 487 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-07-09 16:44



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
En bra text i sig. Den är uttalat, klart och tydligt f ö r flyktingars möjlighet att invandra, även till Sverige.

men varför alla dessa kors, kors, kors, korsstygn eller vad är det. kors och kors, jag vet inte hur många kors vi har här på sajten. varför alla dessa kors. varför inte en vanlig fantastisk liten blomma, fågel. nåt sånt.

Men fin dikt.
2016-07-09
  > Nästa text
< Föregående

peter schenling
peter schenling VIP