Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åskan och barnet

När åskan gick
släppte barnet
sin moders hand
med ett leende
som ingen av dem
kunde tolka
och tittade ut
över landskapet
där regnet
piskade upp fåror
i den försiktiga
försommargrönskan

De kunde ha gått in
men valde att stå kvar
med ryggarna
mot husets stenfasad
så tätt ihop
att hudens värme
trängde igenom
deras regntunga kläder

Bakom trädens
nakna toppar
hade den mörklila
himlen brett ut sig
med ett hånfullt leende
som närsomhelst
kunde brista ut
i ett blixtrande skratt




Fri vers av Den skrivande tysta
Läst 245 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-07-10 09:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Den skrivande tysta
Den skrivande tysta